Voor ouders

Het gedrag van je kind 

Je gunt als ouder je kind het allerbeste. Een gelukkige jeugd vol positieve ervaringen en leermomenten. Tijdens dit ontwikkelproces zijn er tal van oorzaken voor je kind om niet lekker in zijn of haar vel te zitten. Deze oorzaken zijn niet altijd zichtbaar, maar kunnen wel ongewenst gedrag veroorzaken of de ontwikkeling van je kind belemmeren. Hoe weet je wat hij of zij nodig heeft?  Hoe zorg je ervoor dat hij of zij weer lekker in zijn vel komt te zitten?

Een onbegrepen kind laat op unieke wijze zien dat er iets mis is. Je kind laat met dit gedrag dus zien dat hij of zij iets nodig heeft. Gelukkige kinderen gedragen zich vrolijk en opgewekt en ongelukkige kinderen juist naar en vervelend. Doordat je deze signalen hebt opgemerkt zitten jullie al op de goede weg!

Wanneer je kind zich onbegrepen voelt en je het als ouder even niet meer weet, biedt integratieve kindercoaching ondersteuning die passend is bij jullie kind en de situatie. Niks is te gek of te vreemd. We gaan op zoek naar de oplossing voor het probleem achter het probleem. De grondslag van de integratieve werkwijze is met de oplossingsgerichte methodiek verwant aan de positieve psychologie. Ik ga uit van de kracht en kwaliteiten van jullie kind. 

‘Het kind weet het, kan het en doet het.’

Herkenbaar? 

Je kind kan om allerlei redenen niet lekker in zijn of haar vel zitten. Door bepaalde gedragingen wordt een onderliggend probleem zichtbaar. Veelvoorkomende gedragingen zijn bijvoorbeeld

  • Ongehoorzaamheid
  • Driftbuien
  • Lusteloosheid
  • Zeuren en Leuren
  • Slaapproblemen
  • Problemen in de zindelijkheid
  • Pestgedrag

Daarbij kunnen grote levensgebeurtenissen zoals een verhuizing, een situatie thuis of op school grote impact hebben op het leven van je kind. Hoe fijn is het om juist op deze moeilijke momenten gezien en gehoord te worden? Tijdens de coaching-sessies van 60 minuten krijgt je kind 100% de onverdeelde aandacht waarbij alles welkom is. We doen wat nodig is om je kind weer op zijn of haar weg van geluk te helpen!

Kennismaken

Tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek bespreken we de situatie en bekijken we wat er nodig is voor jullie kind.  

Eerst liever contact via de mail?  Stuur dan een berichtje via het contactformulier.
Wil je teruggebeld worden?  Laat je telefoonnummer achter via het contact formulier. 

 

Bij dringende vragen of situaties, schroom niet om direct te bellen.