Voor ouders

Als het wat minder goed gaat met je kind..

kan je je als ouder behoorlijk zorgen maken. Je gunt je kind namelijk het allerbeste. Een jeugd vol positieve ervaringen en mogelijkheden om te groeien. Tijdens de ontwikkeling zijn er allerlei oorzaken waardoor je kind niet lekker in zijn of haar vel kan zitten. Deze oorzaken zijn niet altijd direct zichtbaar, maar kunnen wel ongewenst gedrag veroorzaken of het ontwikkelingsproces belemmeren. Hoe weet je wat hij of zij nodig heeft?

Wanneer jullie kind zicht krijgt op zijn of haar krachtbronnen kan het eigenaarschap ervaren op het probleem. Hoe we hier komen hangt volledig van de behoeften van jullie kind af. Spelenderwijs, pratend of knutselend, jullie kind weet wat het nodig heeft om richting een oplossing te bewegen. We kunnen niet altijd kiezen wat er op ons pad komt. We kunnen wel kiezen hoe we ermee omgaan.

De grondslag van de integratieve werkwijze is met de oplossingsgerichte methodiek verwant aan de positieve psychologie.

Ik ga uit van de kracht en kwaliteiten van jullie kind

Gedragsproblemen

Wanneer een kind bepaald gedrag vertoont, zien we dit als aanwijzing om te onderzoeken welke behoefte eronder zit. Wanneer het werkelijke gevoel de aandacht krijgt, verandert het gedrag dat eruit voortvloeide mee. Veelvoorkomende gedragingen zijn bijvoorbeeld:

  • Ongehoorzaamheid
  • Driftbuien
  • Lusteloosheid
  • Zeuren en Leuren
  • Slaapproblemen
  • Problemen in de zindelijkheid
  • Pestgedrag

Daarbij kunnen grote levensgebeurtenissen zoals een verhuizing of een scheiding grote impact hebben op het leven van jullie kind. Hoe fijn is het om juist op deze momenten gezien en gehoord te worden? Tijdens de coaching-sessies van 60 minuten krijgt je kind 100% de onverdeelde aandacht waarbij alles welkom is. We doen wat nodig is om je kind weer op zijn of haar weg van geluk te helpen!

Kennismaken

Tijdens een vrijblijvend telefonisch gesprek bespreken we de situatie en bekijken we wat er nodig is voor jullie kind.  Soms is dit al voldoende om weer verder te kunnen. 

Eerst liever contact via de mail?  Stuur dan een berichtje via het contactformulier.
Wil je teruggebeld worden?  Laat dan ook je telefoonnummer achter.