Ballon-Sessies

Wat zijn Ballon-Sessies?

Ballon-sessies zijn een speelse manier om richting te geven aan 
en om de touwtjes in handen te nemen van je eigen luchtballon!

Stel je eens voor… je bent op weg in een grote luchtballon. Je vliegt heel hoog in een mooie blauwe lucht met een prachtig land ver beneden je! Wat zie jij allemaal?
Jij bepaalt waar je heen gaat want jij hebt de touwtjes in handen.
Hoe geniet jij van de reis? Ga je heel hard vooruit?
Of lig je te chillen in het zonnetje en te genieten van het uitzicht?
Ineens hoor je een gek geluid … PLOF… Je ballon is lek! Je zakt langzaam naar beneden en je weet niet hoe je weer omhoog komt. Misschien zit jouw ballon ook nog vast in een boom en krijg je hem er niet uit!
Wat er ook gebeurt, soms gaat het even niet zoals je had gewild. Hoe moet je nu verder? Daar help ik kinderen dus mee! We zorgen samen dat de ballon het weer doet en dat je weer kan genieten van de reis! 

Veel kinderen hebben last van nare gevoelens. Angst, verdriet, stress en onzekerheid kunnen lange tijd sluimeren onder het oppervlak. Dit zal uiteindelijk zijn weerslag hebben in gedrag of schoolprestaties. Tijdens de  Ballon-sessies gaat het over jezelf zijn en de koers bepalen van je eigen reis! Wie ben ik, wat vind ik leuk en hoe realiseer ik dat voor mezelf? Met veel plezier en aandacht duiken we in de belevingswereld van jullie kind. Wat heeft hij of zijn nu eigenlijk nodig om gelukkig te zijn? Tijdens deze sessies staan grip, groei, zelfvertrouwen en het werken aan sociale vaardigheden centraal. 

De Ballon-sessies zijn toegankelijk, positief en een cadeau voor ieder kind!

Hoe werkt het?

Het Ballon-traject ziet er als volgt uit:

  • Telefonisch kennismaken
  • Vragenlijst per e-mail 
  • Intakegesprek met beide ouders 
  • 5 kind-sessies van 60 min.
  • Evaluatie met beide ouders 
Ballon sessies zijn een speelse en positieve wind in de rug zodat jullie kind kan worden wie hij of zij wil zijn.